Австрійський суд заарештував нерухомість сина Азарова на 5 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрійський суд заарештував нерухомість сина Азарова на 5 млн євро

Особисті фінанси
736
Австрійський суд на підставі санкцій Європейського союзу відносно колишніх чиновників України, яких Брюссель вважає винними в політичній кризі в країні, заарештував нерухомість сина екс-прем’єра Миколи Азарова на суму близько 5 млн євро, передає австрійське агентство APA.
Правоохоронні органи країни встановили, що Олексій Азаров є одним із власників LADA Holding Anstalt, цій компанії належить нерухомість у Відні та Штирії.
Про те, що прокуратура Австрії шукає докази відмивання грошей Олексієм Азаровим, австрійське видання Die Presse повідомляло на початку червня 2014 р.
Журналістам стало відомо, що наприкінці лютого 2014 р. прокуратура Відня розпочала розслідування щодо сина колишнього прем’єр-міністра України. Приводом стали підозри одного з австрійських банків, представники якого поділилися своїми сумнівами з правоохоронними органами.
Слідчі зацікавилися діяльністю компанії Garda Handels-und Beteiligungs GmbH в центрі Відня, раніше нею керувала дружина Олексія Азарова Лілія. До травня 2014р. вона також володіла виданням Vienna Deluxe Magazine.
Разом з Азаровим-молодшим та його дружиною у відмиванні грошей і порушенні закону у санкціях підозрювалися податковий консультант з Кремса Крістоф Г. та бізнес-адвокат з Бадена Фрідріх Б.
Бізнес-адвокат є ключовою фігурою в розслідуванні. Він стверджує, що виконував всі правила ЄС і не знає про факти, які б свідчили про відмивання грошей. “Незважаючи на європейські політичні цілі, я не сумніваюся в австрійському праві і справедливості”, – заявив юрист.
Bloomberg повідомляв, що в австрійському корпоративному реєстрі син Азарова значиться як колишній керуючий директор віденської компанії Sustainable Ukraine gemeinnuetzige Forschung GmbH (займалася дослідженням європейської інтеграції України). Лілія Азарова, за реєстром, володіє 50% видавничого дому Publishing Deluxe Holding GmbH.
В Австрії відмивання грошових коштів загрожує строком від одного до десяти років позбавлення волі. Положення банківського законодавства країни значно м’якші, ніж в сусідніх державах, через що Відень піддається тиску з боку партнерів по ЄС і всього міжнародного співтовариства, що вимагають привести австрійські норми у відповідність із західними стандартами.
У березні 2014р. Євросоюз ввів фінансові обмеження щодо 18 українців. До списку увійшли чиновники і бізнесмени, близькі до колишнього президента України Віктора Януковича. Європейські країни заморозили банківські рахунки фігурантів списку. У відповідь Янукович і його оточення подали позови до Європейського суду в Люксембурзі – вони мають намір оскаржити правомірність введення санкцій.
ЗМІ повідомляли, що Азаров після повалення Януковича виїхав до Австрії до свого сина Олексія. У лютому, ще до оголошення санкцій, у столиці Австрії місцевий “Автомайдан” пікетував особняк, що ймовірно належить родині Азарова.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас