Обсяг торгів корпоративними облігаціями знизився майже в два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг торгів корпоративними облігаціями знизився майже в два рази

Фондовий ринок
101
Обсяг торгів корпоративними облігаціями в першому півріччі знизився майже в два рази, до 12,3 млрд грн, випливає з даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). У першій половині 2013-го на біржах наторгували облігаціями підприємств на 21,9 млрд грн.
Зниження обсягів торгів експерти, насамперед, пов’язують зі складною соціально-економічною ситуацією в країні, військовим конфліктом на сході, де розташовані активи багатьох потенційних емітентів корпоративних цінних паперів.
Банківські установи є основними емітентами та торговцями корпоративними облігаціями. Але через ситуацію в країні фінансисти змушені зупиняти роботу відділень у зоні проведення антитерористичної операції, інкасаторські машини піддаються розбійним нападам, кримські філії та відділення банків і зовсім довелося закрити.
Знизилися в першому півріччі і торги акціями. Обсяг організованих торгів акціями в січні-червні становив лише 8,2 млрд грн проти 12,5 млрд грн за аналогічний період 2013 року, випливає з даних НКЦПФР. Експерти вважають, що історично найбільш привабливі емітенти акцій розташовані саме в нестабільній зараз південно-східній і центральній частині країни.
Аналітики відзначають, що зростання обсягу торгів корпоративними паперами можна очікувати тільки разом зі стабілізацією курсу гривні і нормалізацією військово-політичної ситуації в країні.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас