Міндоходів роз'яснило 48 актуальних податкових питань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів роз'яснило 48 актуальних податкових питань

Казна та Політика
1649
Міністерство доходів і зборів України затвердило 4 узагальнюючі податкові консультації. Їх темами стали актуальні питання, з якими платники найчастіше зверталися за роз’ясненнями до органів доходів і зборів.
Фахівці Міністерства роз’яснили застосування норм податкового законодавства щодо трансферного ціноутворення, витрат на гарантійний ремонт або гарантійні заміни товарів, сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій з купівлі іноземної валюти, а також податкового обліку поворотної фінансової допомоги.
“Під час зустрічей з малим і середнім бізнесом я неодноразово чув скарги на практику індивідуальних податкових консультацій, які бізнес вважає корупційними. Тож тепер ми приділяємо багато уваги узагальнюючим податковим консультаціям, які розробляються в діалозі з громадськістю і забезпечують єдине тлумачення податкового законодавства для всіх платників”, – сказав перший заступник Міністра доходів і зборів Ігор Білоус.
Всього в затверджених консультаціях дані відповіді на 48 податкових питань.
Так, зокрема, вирішено питання щодо неврахування при визначенні вартісного критерію контрольованих операцій сум кредиту, депозиту, поворотної фінансової допомоги та посередницьких операцій, роз’яснено порядок відображення в податковому обліку платників податків введеного збору на обов’язкове державне пенсійне страхування на купівлю валюти і витрат з гарантійного ремонту. Акцентовано увагу на праві платників податку на прибуток враховувати витрати на гарантійний ремонт незалежно від статусу покупця (фізична або юридична особа).
Крім того, на конкретних числових прикладах проілюстровано порядок податкового обліку операцій з отримання та повернення поворотної фінансової допомоги.
Всі проекти узагальнюючих податкових консультацій попередньо пройшли стадію обговорення з громадськістю та отримали позитивну оцінку. Всі роз’яснення чіткі і зрозумілі, що дає змогу платнику уникати двозначного трактування деяких норм податкового законодавства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас