Росія деградуватиме через війну з Україною - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія деградуватиме через війну з Україною - експерти

4414
В результаті війни з Україною Російська Федерація отримає лише негативні наслідки. Водночас Україна отримає серйозний поштовх для розвитку. Про це під час прес-конференції заявив голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“Є надія, що ця війна дасть перш за все економічні результати. В тому плані, що вона буде стимулом для того, щоб в Україні нарешті почались справжні реформи. Тому що без реформ українська держава далі існувати, а тим більше розвиватися, не зможе. Тому ставлення до війни – двояке. З одного боку це трагедія, а з іншого – це шанс для країни дійсно змінитись у кращу сторону. Безумовно, без вирішення військової ситуації, без переходу країни до стану миру, неможливо говорити про фактичні інвестиції в Україну, при чому не лише іноземні, але і вітчизняних бізнесменів, не можна говорити про ріст валового внутрішнього продукту і не можна буде говорити про розвиток країни як такий”, – вважає експерт.
“Тому завдання №1 – це досягнути миру. І я сподіваюсь, що за підсумками цієї війни з РФ, Україна отримає дуже серйозний поштовх для розвитку. На відміну від Російської Федерації, яка за підсумками цієї війни в будь-якому випадку отримає деградацію своєї країни”, – підкреслив Новак.
На думку директора Агентства моделювання ситуацій Віталія Бали, через зовнішні війни Росія намагається забезпечити внутрішню стабільність. “Згадайте усі історичні приклади великих країн, які розвивались екстенсивно-експансивно, розширювалися. Країни, які потім вчасно не зробили реформи, фактично залишилися країнами третього світу. Та ж Бразилія, Індія. Тому цей похід Росії на захід, анексія Криму – це якраз вирішення цього внутрішньополітичного тиску. Тому Путін тут в деякому сенсі є заручником ситуації. Без модернізації – це занепад. Тому Росія вийде з цієї війни не дуже добре”, – пояснив він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас