Росія переведе постачання продукції тваринництва з України і Молдови на "єдині ветсертифікати ТС" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія переведе постачання продукції тваринництва з України і Молдови на "єдині ветсертифікати ТС"

Аграрний ринок
247
Россільгоспнагляд планує з 1 вересня перевести постачання піднаглядній йому продукції з України та Молдови з ветеринарних свідоцтв на єдині ветеринарні сертифікати Митного союзу.
“Оскільки після підписання документів з ЄС ці країни автоматично вийшли з угоди СНД зі співробітництва в галузі ветеринарії, ми вважаємо за необхідне перевести їх на ветеринарні сертифікати ТЗ, за якими ми працюємо з іншими країнами”, – заявив “Інтерфаксу” керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.
Листи з пропозиціями про проведення консультацій з цього питання українським і молдавським колегам Россільгоспнагляд направить в середу.
Про те, що Україна і Молдова не дотримуються угоди, свідчить і той факт, що Молдова дозволила постачання продукції з Румунії, а Україна – свинини з Польщі, де реєструвалася африканська чума свиней, зазначив голова Россільгоспнагляду.
С.Данкверт пояснив, що постачання продукції за ветеринарним свідоцтвами припускали спрощену форму. “У нас була якась подоба внутрішній торгівлі, тепер необхідно перейти на міжнародний рівень відповідно з більш жорсткими вимогами”, – сказав він.
Як вважає голова Россільгоспнагляду, процес переходу на нові документи забере не менше двох місяців “з сьогоднішнього дня”. “Торгівля поки йтиме за старими свідоцтвами, але з 1 вересня ми будемо вимагати ветсертифікат Митного союзу захищеної форми”, – пояснив він.
“Нашим колегам необхідно виготовити найближчим часом бланки ветеринарних сертифікатів Митного союзу і передати нам для відправки на кордон”, – сказав він, додавши, що “автоматично перейти на ветсертифікати ТЗ неможливо”.
С.Данкверт заявив, що з метою економії часу Россільгоспнагляд пропонує молдавським та українським колегам провести консультації в телефонній формі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас