Ніякого реверсу газу в Україну із Західної Європи немає, вони нахімічили дечого - Путін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ніякого реверсу газу в Україну із Західної Європи немає, вони нахімічили дечого - Путін

Світ
5971
Президент РФ Володимир Путін назвав фікцією реверсні поставки газу в Україну і заявив, що Росія не перешкоджає цим угодам, щоб не розпалювати ситуацію.
“Отримують (газ) за так званим реверсом. Ми знаємо, що це за реверс. Це штучний реверс. Ніякого реверсу немає. Як можна по одній і тій самій трубі в один бік подавати – і у зворотному напрямку?” – сказав Путін, виступаючи на нараді послів і постпредів в Москві.
Як зазначив Путін, “не потрібно бути фахівцем в газовій галузі, щоб зрозуміти, що це нереальна справа”.
“Нахімічили чогось там з деякими своїми партнерами. Наш газ, по суті, отримують і платять комусь із західних партнерів там, в Європі, які недоотримують цей обсяг”, – переконаний президент РФ.
“Ми все бачимо. Ми не робимо ніяких дій на сьогоднішній день, тільки для того, щоб не посилювати ситуацію”, – попередив Путін.
Виступаючи на нараді послів, Путін також відзначив, що спільною проблемою стало порушення Україною своїх зобов’язань закупівлі блакитного палива: країна відмовляється платити за боргами і вдається до відвертого шантажу, вимагаючи нічим не виправданого зниження ціни на російський газ. “Хоча договір було підписано в 2009 році і сумлінно нами виконувався”, – зауважив глава Росії.
Він нагадав, що з 16 червня Україна переведена на режим передоплати і буде отримувати рівно стільки газу, за скільки заплатить. “Сьогодні, оскільки не платять, нічого й не отримують”, – констатував президент.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас