У Києві подорожчала холодна вода - у 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві подорожчала холодна вода - у 2 рази

Казна та Політика
2854
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері комунальних послуг, затвердила нові підвищені тарифи на послуги холодного водопостачання.
Замість обіцяних з 1 липня 6,22 грн за 1 кубометр води, тепер вода коштуватиме 7,46 грн, повідомляє прес-служба “Київводоканалу”.
“Тарифи набудуть чинності з 1 липня поточного року і становитимуть 7,46 грн з ПДВ. Зараз, за підрахунками фахівців, саме такий тариф є обгрунтованим, тобто включає в себе повну окупність виробництва послуг, а також інвестиційну складову”, – зазначили в водоканалі.
У “Київводоканалі” відзначили, що чинний тариф 3,18 грн покриває лише 53% собівартості виробництва води, що не дозволяє платити гідну зарплату працівникам, ремонтувати мережі і модернізувати систему очищення води.
“В результаті критичного недофінансування галузі виробничі потужності та інженерні мережі, які експлуатує ПАТ “АК “Київводоканал”, тепер майже повністю зношені і абсолютно енергонееффективні”, – йдеться в повідомленні.
У водоканалі відзначили, що вони не мають можливості платити за споживану електроенергію, що призвело до накопичення боргу перед ПАТ “Київенерго” і може викликати перебої з подачею води жителям міста.
У “Київводоканалі” відзначили, що востаннє тариф піднімали в березні 2012 року, однак Київська міськадміністрація, як виконавець послуг, відмовилася надавати населенню послуги за новим тарифом, зобов’язавшись компенсувати цю різницю з бюджету міста.
“На жаль, за 2 роки “дії” нового тарифу жодної копійки компенсації так і не надійшло. На сьогодні різниця становить близько 60 млн грн”, – заявили в прес-службі.
Раніше очікувалося, що 1 липня холодна вода подорожчає на 96% – з 3,18 грн до 6,22 грн за кубометр.
З 1 липня в столиці також зростуть тарифи на гарячу воду і опалення для населення. Зокрема, гаряча вода подорожчає більш ніж на 70%.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас