Щедра казка скінчилася: Росія скоротила програму розвитку Криму до 61,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щедра казка скінчилася: Росія скоротила програму розвитку Криму до 61,5%

Світ
11154
Російське Міністерство Криму завершило розробку федеральної цільової програми з розвитку півострова і сьогодні направить його до Мінекономрозвитку РФ для внесення в уряд.
Про це повідомив заступник міністра у справах Криму Андрій Соколов.
Як заявив в Харбіні голова Мінрегіону РФ Ігор Слюняєв, в підсумковому варіанті програми передбачене фінансування скоротилося до 18,2 млрд дол до 2020 р. проти 29,4 млрд дол, про які раніше просили міністерства.
За рахунок чого саме планується урізати витрати порівняно з початковим планом, голова російського Мінрегіону не уточнив. Але економити чиновники збираються і на самому дорогому кримському проекті – будівництві Керченського моста. Фінансування цього проекту заплановано “за економним сценарієм”, заявив Слюняєв журналістам.
Раніше голова правління російського “Автодору” Сергій Кельбах говорив, що залежно від різних варіантів будівництва вартість моста варіюється від 8,3 млрд дол до 10,2 млрд дол. Брати участь у цьому будівництві збиралися структури бізнесменів Аркадія Ротенберга і Геннадія Тимченка, серед претендентів також одна з найбільших китайських будівельних компаній.
Соколов з Мінкрима, що відповідає за розробку проекту, підтвердив, що фінансування кримської федеральної цільової програми “скоротилося значно в порівнянні з тим проектом концепції, яку розробив Мінрегіон” (29,4 млрд дол). Основними напрямками залишилися транспорт та інфраструктура, додав заступник міністра. Але точний розмір програми і напрямки, за рахунок яких вирішено економити, не назвав. Раніше Мінрегіон заявляв, що фінансування з федерального бюджету становить 95% ФЦП.
Програма розвитку Криму попередньо погоджена практично з усіма відомствами і готова до внесення в уряд, стверджує Соколов. Остаточна цифра, за його словами, буде визначена за підсумками засідання комісії з бюджетних витрат, а також після погоджувальних нарад в уряді з розгляду розбіжностей Мінкрима з деякими іншими відомствами, зауважив він.
Розробка ФЦП в травні була передана від Мінрегіону до Мінкриму, яке надалі і відповідає за той документ, який має бути внесений в уряд.
Нагадаємо, 24 травня російський прем’єр Дмитро Медведєв заявив, що на розвиток Криму і Севастополя перераховано вже близько 70 млрд рублів з ​​моменту їх входження до складу Росії.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас