Україна більше не претендує на Зимові Олімпійські ігри-2022 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна більше не претендує на Зимові Олімпійські ігри-2022

Казна та Політика
744
Протягом останнього часу українці відмовилися від проведення мінімум трьох великих спортивних заходів. Однак, як і у випадку з Євробаскетом-2015, повідомляється про наміри подати заявку на наступні Ігри, які відбудуться в 2026 році. Львів-2022, Олімпіада
sport-express.ua
Україна не буде претендувати на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році, по суті перенісши проект Львів-2022 на чотири роки вперед.
Про це повідомив офіційний сайт Національного олімпійського комітету України.
За підсумками конструктивної дискусії між президентом Міжнародного Олімпійського Комітету Томасом Бахом, прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком і президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою всі сторони погодилися, що Львів направить свої зусилля в боротьбі за право проведення зимових Олімпійських ігор 2026, але одночасно не буде продовжувати боротьбу за Ігри-2022.
Таке рішення обумовлюється нинішнім політичним та економічним становищем в Україні, що обговорювалося трьома сторонами.
“Попередня оцінка, яка була дана робочою групою МОК, свідчить про те, що Львів має величезний потенціал для майбутнього розвитку”, – цитує слова президента МОК Томаса Баха прес-служба НОК України.
“У моїх розмовах з Прем’єр-міністром України і президентом НОК ми зробили висновок, що за нинішніх умов було б надзвичайно важко продовжувати боротьбу за право проведення Олімпійських ігор-2022, але разом з тим, майбутня кампанія України як можливої ​​господині Ігор має величезне значення для країни в цілому і українського спорту зокрема”.
У свою чергу, Арсеній Яценюк сказав, що “заявка на 2026 матиме величезний потенціал для економічного відновлення країни і може мати значні переваги для українського суспільства”.
“Ми хотіли б подякувати МОК за допомогу і розуміння, а також велику допомогу, що надається українським спортсменам з усіх куточків країни як морально, так і матеріально”, – зазначив президент НОК Сергій Бубка.
Нагадаємо, що Україна подала офіційну заявку на проведення зимової Олімпіади-2022 у Львові кілька місяців тому. На Іграх-2014 українська делегація представила логотип заявки.
Таким чином, на Ігри-2022 тепер претендують Осло (Норвегія), Алма-Ата (Казахстан), Пекін (Китай). Вибори столиці Олімпіади-2022 пройдуть на сесії МОК в малайзійському Куала-Лумпурі 31 липня 2015 року.
Раніше з гонки за Ігри-2022 вибули Мюнхен, Швейцарія і польська заявка в Кракові. Усі рішення з відмов приймалися на спеціальних референдумах і були продиктовані жителями міст витратити бюджетні гроші на інші цілі.
Протягом кількох місяців Україна втратила можливість провести чемпіонат Європи з баскетболу в 2015 році (майже на сто відсотків Україна зможе отримати його два роки по тому), а також з невідомих причин вибула з гонки за футбольне Євро-2020.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас