Відтік з акцій РФ зріс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтік з акцій РФ зріс

Фондовий ринок
695
Чистий відтік капіталу з фондів, що купують акції РФ, з 19 по 25 червня 2014 р. склав $86 млн проти $11 млн чистого припливу тижнем раніше, повідомляє Emerging Portfolio Fund Research (EPFR).
Чергування позитивних і негативних тижневих результатів триває. Сума в $86 млн відповідає 0,84% активів під управлінням цих фондів.
Exchange Traded Funds (ETF-фонди), паї яких обертаються на біржі, сформували відтік в $118 млн, а традиційні фонди залучили понад $31 млн, другий раз поспіль опинилися в плюсі.
Серед окремих країн кращими стали Китай, Тайвань і Південна Корея з показниками $469 млн, $617 млн і $476 млн відповідно.
“Учасники ринку зберігають обережність щодо Росії, що не дивно, враховуючи складну обстановку в Україні і невизначеність з подальшими санкціями Заходу. В якості позитивного фактора відзначимо ознаки пожвавлення російської економіки, яка, схоже, перебуває в кращій формі, ніж очікувалося. Втім, остаточно судити про це можна буде після виходу всієї статистики за другий квартал 2014 р. Виходячи з фундаментальних показників, ми підтверджуємо нашу думку, що російський ринок має лише помірний потенціал зростання в середньостроковій перспективі”, – вважає Наталія Березіна, аналітик інвестиційної компанії “Уралсиб Кепітал”.
Фонди ринків показали приблизно той же результат, що і минулого тижня, отримавши в цілому $1,4 млрд нових грошей (практично всі – через ETF). Приплив коштів у фонди GEM склав $445 млн, трохи менше, ніж у попередній раз (знову-таки, більшу частину залучили ETF-фонди).
Завдяки Південній Кореї, яка приєдналася до країн-фаворитів Китаю і Тайваню, приплив коштів в Азію збільшився до $1,5 млрд. Тим часом Латинська Америка та EMEA продовжили втрачати гроші: інвестори вивели з фондів цих категорій $359 млн і $244 млн відповідно.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас