Україна готує проти Росії позов до СОТ - оскаржувати анексію Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готує проти Росії позов до СОТ - оскаржувати анексію Криму

Казна та Політика
3440
Україна, оскаржуючи анексію Криму Росією, може залучити інструменти Світової організації торгівлі. Про це розповів урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П’ятницький.
На запитання, чи може Україна подати до СОТ за анексію Криму, П’ятницький відповів: “У СОТ є норми, що дозволяють ефективно використовувати цю ситуацію з Кримом. Причому, з точки зору торгівлі, це досить жорсткий інструментарій”.
“Ми над цим працюємо, але я поки не хочу вдаватися до подробиць”, – додав він.
При цьому урядовий уповноважений скептично поставився до наміру російського уряду подавати до СОТ позов проти введених економічних санкцій.
“Шансів – нуль. Якщо їм хочеться просто попіаритися – будь ласка. Нехай подають. Ми навіть приєднаємося в якості третьої сторони до цього кейсу і подивимося, на що вони будуть посилатися, на які норми СОТ, що порушено, як порушено. Тому що, коли санкції введені персональні, мені дуже цікаво буде на все це поглянути”, – зазначив П’ятницький.
Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що Україна має намір підготувати і подати позов проти Російської Федерації на суму понад 1 трлн грн за незаконне захоплення й грабіж України.
Україна вже подала позови до Європейського суду з прав людини безпосередньо за анексію Криму.
Наприкінці травня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Мін’юст звернувся з пропозицією до Генеральної прокуратури України розглянути можливість арешту та відчуження на користь України російського державного майна як компенсацію збитку за анексію Криму Російською Федерацією.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас