Україна налаштована на безвізовий режим з ЄС з 1 січня 2015 року - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна налаштована на безвізовий режим з ЄС з 1 січня 2015 року - МЗС

Казна та Політика
696
У Міністерстві закордонних справ України відзначають, що націлені на отримання безвізового режиму з ЄС з 1 січня 2015 року, але відзначають, що в цьому питанні багато що залежить від внутрішніх процедур самого Євросоюзу.
“Я не прихильник того, щоб встановлювати конкретні терміни, це питання не повністю залежить від України, оскільки в самому ЄС існують непрості і досить довгі внутрішні процедури”, – сказала перший заступник міністра закордонних справ Наталя Галібаренко на брифінгу в Києві в четвер.
Вона вказала, що Європейському союзу для прийняття остаточного рішення необхідно побачити відповідні доповіді експертних місій, які оцінять виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму, потім прийняти технічне рішення, після чого прийняти політичне рішення.
Н.Галібаренко навела приклад, що між прийняттям нещодавнього рішення Європейською комісією щодо оцінки дій України на шляху до безвізового режиму з ЄС і підтримкою цього рішення на політичному рівні минув майже місяць.
“У наших реаліях це багато, коли ми ставимо на меті, що у нас через півроку повинен бути введений безвізовий режим”, – сказала вона.
Перший заступник голови МЗС України повідомила, що у вересні-жовтні Україну відвідають дві експертні місії ЄС, які будуть давати рекомендації, як Україні швидше і краще завершити другу фазу плану дій щодо лібералізації візового режиму.
“Ми себе налаштували на жорсткий строк у півроку, але це не означає, що з 1 січня 2015 року, навіть якщо все нами буде виконано, вже буде безвізовий режим”, – підсумувала Н.Галібаренко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас