Наша відповідь на молочну блокаду РФ: 30 виробників молочної продукції хочуть експортувати товари в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наша відповідь на молочну блокаду РФ: 30 виробників молочної продукції хочуть експортувати товари в ЄС

Аграрний ринок
3541
Близько 30 молокопереробних підприємств висловили готовність здійснювати експорт молочних продуктів до країн-членів ЄС. Також представники профільних бізнес асоціацій та підприємств – потенційних експортерів до Європейського Союзу – висловили свою готовність до якнайшвидшої адаптації до стандартів ЄС.
Таке рішення було прийнято після наради з питань інспекторської перевірки інститутами ЄС підприємств молочної галузі, проведеної під головуванням першого заступника міністра аграрної політики і продовольства Івана Бісюка, йдеться в повідомленні прес-служби Мінагропроду.
Робочі групи вже напрацювали всі необхідні зміни для прийняття законопроектів, від яких залежить вихід української продукції на європейські ринки.
Зокрема, в Мінагропроді опрацьовані проекти законів України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів”, “Про державний контроль у сфері забезпечення безпеки та якості харчових продуктів і кормів, добробуту тварин”, “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин”.
“Протягом літа буде проведено квест навчальних тренінгів, що дозволить професійно підготувати переробні підприємства та їх сировинні зони дод верифікаційного візиту Офісу з питань продовольства і ветеринарії з оцінки відповідності підприємств і системи державного контролю при виробництві молока і молочних продуктів в Україні”, – зазначають у міністерстві.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас