Кожен політ Азарова обходився українцям в мільйон гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен політ Азарова обходився українцям в мільйон гривень

Казна та Політика
1373
Один мільйон гривень з держбюджету в середньому йшов лише на один переліт колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова та інших міністрів. А літав він, в основному, у Росію.
На перельоти прем’єр-міністра, міністрів та урядників витратили 17 млн. грн у 2013 році. Про це свідчать документи, отримані у відповідь на інформаційний запит від секретаріату Кабміну.
Відповідно до договору, підписаного секретаріатом Кабміну та державним авіаперевізником “Україна”, було заплановано 17 перельотів прем’єра з урядниками. Таким чином, в середньому 1 переліт Азарова коштував 1 млн. грн українським платникам податків.
В одному літаку перебували часто по 10 – 11 посадовців. До суми перельоту, серед іншого, входили, відповідно до угоди, представницькі послуги компаній по “наданню допомоги в обслуговуванні спецрейсів в аеропортах посадки”. Ще додаткове страхування пасажирів, харчування пасажирів на борту, відповідно до замовлення Кабміну, інші непередбачені послуги, які не розписані.
Впадає в око переліт, здійснений Азаровим до Автономної Республіки Крим 20 – 21 вересня 2013 року. Тоді екс-прем’єр літав на 10-ту щорічну зустріч YES (Ялтинська Європейська Стратегія), засновану бізнесменом Віктором Пінчуком. Азаров там виступав.
Очевидно, ця подорож не була пов’язана з вирішенням проблем українських громадян, а швидше приватна ініціатива. Тим не менше, переліт оплатили саме платники податків. У звіті Кабміну ця подорож і зустріч у Ялті була названа “робочою”.
Цим же чартером разом з Азаровим літали, серед інших, віце прем’єр-міністр України Юрій Бойко, заступник Міністра надзвичайних ситуацій України Володимир Сиротін, прес-секретар Прем’єра Віталій Лук’янченко, офіційний фотограф, офіційний відеооператор, представники господарсько–фінансового відділу департаменту Кабміну.
І ще для Азарова з державного бюджету був оплачений перекладач англійської мови.
Один із чартерних рейсів по Україні був здійснений також на Житомирщину у квітні 2013 року. Так, від Києва до Житомира відстань складає 130 кілометрів, але візит був здійснений саме спецрейсом. Загалом, по Україні Азаров з урядниками пролітали торік 6 млн. грн, а за кордон – 11 млн.
За кордон найчастіше екс-прем’єр літав до Росії. Впродовж 2013 року було замовлено 5 чартерних рейсів до Російської Федерації: 12 липня до Сочі, до Москви – 26 серпня і 24 грудня, 15 жовтня – до Москви і Калуги, 19-20 листопада – до Санкт-Петербургу.
Найчисельніша делегація летіла 19-20 листопада 2013 року до Санкт-Петербургу. Понад 2 десятки пасажирів.
Нагадаю, розпорядження Кабміну про зупинку Євроінтеграції підписано на наступний день по прильоту з Росії – 21 листопада 2013 року. Після чого розпочався Євромайдан. Загалом, разом з Азаровим тоді до Росії відправився віце прем’єр-міністр Юрій Бойко, міністр промполітики Михайло Короленко і 7 заступників міністрів різних міністерств.
Ще один закордонний візит чартером пана Азарова був до Угорщини 27-29 березня 2013 року. Разом з ним літала його дружина Людмила Миколаївна Азарова. Це був офіційний візит.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас