В Росії вирішили обмежити роботу PayPal і Webmoney — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії вирішили обмежити роботу PayPal і Webmoney

Світ
1626
Депутати хочуть ввести обмеження для іноземних платіжних систем, які надають послуги з відкриття рахунків і ведення розрахунків в інтернеті. Про це повідомляють російські ЗМІ. Нові пропозиції законодавців можуть торкнутися таких електронних платіжних систем, як американська PayPal, яка лише 13 травня минулого року отримала ліцензію ЦБ, або зареєстрована в Лондоні система Webmoney.
Законопроект про внесення змін до деяких нормативно-правових актів, що регулюють діяльність платіжних систем в інтернеті, готує член комітету Держдуми з бюджету і податків Євген Федоров («Єдина Росія»). На думку законодавця, цей закон стане для російських власників інтернет-гаманців такою ж «подушкою безпеки» проти можливих іноземних санкцій та блокування коштів громадян.
Крім цього, за словами Федорова, нововведення стосуватимуться і більшої відкритості іноземних платіжних систем перед російським законом. Депутати вже не раз відзначали, що анонімність платежів в інтернеті призводить до того, що їх можна ефективно використовувати навіть для фінансування тероризму або інших злочинних дій. У зв’язку з цим було прийнято заборону на переказ коштів з рахунків анонімних користувачів, який набув чинності з 16 травня 2014 року.
Одним з основних нововведень має стати вимога забезпечувальних застав для інтернет-систем, які раніше законодавці заснували для іноземних систем платіжних карт Visa і MasterCard.
За новими поправками до закону «про Національну платіжну систему», VISA і MasterCard зобов’язані щоквартально акумулювати на спеціальних рахунках ЦБ по 25 відсотків від середнього обороту на день. Проте нещодавно російська влада обіцяла іноземним компаніям дещо зменшити розмір застави.
У російському офісі компанії PayPal зазначили, що вони мають ліцензію Центробанку Росії, є російською юридичною особою з організаційно-правовою формою ТОВ і не вважають себе іноземною компанією.
У разі виникнення проблем з роботою іноземних платіжних систем в інтернеті в першу чергу постраждають інтернет-магазини, які для забезпечення прийому платежів мають підписані угоди зі спеціалізованими компаніями. PayPal, наприклад, є основним платіжним механізмом для покупок на популярному Ebay.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас