Вже 12 років Аргентина намагається розплатитися зі своїми кредиторами - без успіху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже 12 років Аргентина намагається розплатитися зі своїми кредиторами - без успіху

Кредит&Депозит
776
Наступного року сума платежів за боргами Аргентини може збільшитися в 2 рази, що серйозно ускладнює долю країни. Вже 12 років Аргентина намагається розплатитися зі своїми кредиторами і повернутися на ринок запозичень.
Так, виплати за боргами в іноземній валюті в наступному році зростуть до $9,4 млрд. Більше того, країна погодилася на виплати Паризькому клубу, Світовому банку і компанії Repsol, що коштуватиме їй ще $1,5 млрд. Таким чином, у загальній складності в 2015 р. необхідно буде виплатити $10,8 млрд, що більш ніж в два рази перевищує виплати цього року.
Тим часом міжнародні резерви Аргентини стрімко виснажуються. Цього року вони знизилися вже на 30% до восьмирічних мінімумів. Зараз вони становлять лише $29 млрд.
Економісти Bank of America підрахували і дійшли висновку, що до кінця року резерви Аргентини знизяться до $26,7 млрд.
Третя за величиною економіка Латинської Америки в I кварталі впала в рецесію і витрачає свої резерви на оплату боргів та фінансування імпорту.
Нагадаємо, що після дефолту в 2002 р. на суму $100 млрд країна втратила доступ на міжнародні ринки капіталу. Ще однією проблемою для Аргентини стало рішення Верховного суду Нью-Йорка, який постановив виплатити інвесторам повну вартість облігацій, які в 2002 р. не погодилися на реструктуризацію. Зараз тривають складні переговори з цього питання, оскільки ці виплати можуть привести країну до ще одного дефолту.
Президент Аргентини Крістіна Фернандес заявила, що виплати цим “незгодним” $1,5 млрд спровокують звернення за виплатами ще на $15 млрд. “Це абсурдна сума, ми не можемо її виплатити”, – сказала вона.
Аргентина готова до переговорів, оскільки рішення американського суду не дозволяє їй до врегулювання питання з “незгодними” здійснювати виплати тим кредиторам, які погодилися на реструктуризацію, а таких 90%.
Наступна виплата Аргентини намічена на 30 липня, але країна отримає 30-денний грейс-період, якщо до того моменту перебуватиме в стані технічного дефолту.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас