Ринок ЄС здатний компенсувати втрату російського ринку - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок ЄС здатний компенсувати втрату російського ринку - міністр

Казна та Політика
1062
Міністр економіки Павло Шеремета вважає, що якщо Росія введе торгові обмеження проти України після підписання Угоди про асоціацію, то європейський ринок здатний цю втрату компенсувати.
“Потенційно це набагато більший ринок. Там вища якість, там вищі стандарти. І зрештою це не тільки ринок, це не лише торгівля, це частина нашої європейської інтеграції”, – цитує міністра прес-служба уряду.
На думку Шеремети, найбільший потенціал на європейському ринку мають харчопром, аграрний сектор, енергетика, IT, а також машинобудівні компанії.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у свою чергу зазначив, що нинішні загрози Росії закрити свій ринок після підписання економічної частини УА нагадують йому 2005 рік, коли Україна вступала до СОТ. “Ті ж фрази, ті ж цитати лунали з російського боку, тільки щоб не допустити Україну до членства в СОТ. При цьому Росія сама наввипередки йшла з тією метою, щоб першою вступити до СОТ”, – сказав прем’єр.
Нагадаємо, попередній уряд відмовилося від підписання УА з Євросоюзом, щоб не допустити втрати російського ринку. Чиновники з кабміну Миколи Азарова відзначали, що особливості української економіки і налагоджені торгово-економічні відносини не дозволяють відмовлятися від Росії заради євроінтеграції.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас