Merrill Lynch назвав обсяг українського боргу некритичним - Київ не потребує його реструктуризації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Merrill Lynch назвав обсяг українського боргу некритичним - Київ не потребує його реструктуризації

Кредит&Депозит
562
Україна не потребує реструктуризації зовнішнього боргу, обсяг якого є для країни некритичним. Про це заявив головний економіст інвестбанку BofA Merrill Lynch Володимир Осаковський. За словами Осаковського, зважаючи на підтримку країни від МВФ і Світового банку, грошей їй має вистачити.
Економіст відзначив, що зараз заборгованість України становить близько 60 відсотків ВВП. Загальний зовнішній і внутрішній борг держави (з урахуванням гарантій) приблизно становить 750 мільярдів гривень (трохи менше 70 мільярдів доларів).
За прогнозом інвестбанку, в поточному році ВВП України скоротиться на 5 відсотків. Проте, вже в майбутньому році Україна може вийти на нульове зростання.
Серед позитивних факторів, які можуть вплинути на уповільнення падіння ВВП, Осаковський назвав девальвацію гривні, яка за півроку впала на 60 відсотків до долара. Економіст вважає, що зниження курсу національної валюти є стимулом для зростання всіх секторів економіки України.
У червні уповноважена у боротьбі з корупцією уряду України Тетяна Чорновіл заявила про необхідність оголосити дефолт за суверенними боргами. Вона пропонувала заблокувати виплати за великим пакетам облігацій на тій підставі, що ними нібито володіє колишній президент країни Віктор Янукович і його родина.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас