Китайська влада бере менше кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська влада бере менше кредитів

Кредит&Депозит
155
Зростання боргів регіональної влади в Китаї сповільнилося, що пов’язано зі зниженням кредитування зважаючи на посилення контролю та економічний спад, заявив головний аудитор країни.
Обсяг простроченої заборгованості дев’яти провінцій і дев’яти міст збільшився на 3,79% в період з кінця червня минулого року до березня в 2014 р., це на 7 в.п. нижче темпу, зафіксованого в першій половині 2013 р., підтверджують дані звіту Лю Цзяї, голови Рахункової палати Китаю, озвучені ним на засіданні Всекитайських зборів народних представників.
Повільний темп зростання заборгованості допоможе полегшити фінансові ризики, пов’язані з позиками регіональної влади, які злетіли на 67% до 17,9 трлн ($2,9 трлн) протягом трьох років, з кінця 2010 р. до червня 2013 р.
Уряд намагається досягти зростання ВВП на 7,5% у 2014 р., не провокуючи кредитного буму, який багато хто порівнює з втраченим десятиліттям в Японії.
“Обсяг позик місцевого уряду як і раніше високий, вимірюючи його частку від ВВП”, – підкреслив Лю Лі-Ган, головний економіст з гонконгського Australia & New Zealand Banking Group Ltd.
Регіональній владі доведеться продати частки в державних компаніях, щоб знизити борг, зазначив Лю, який раніше працював в Hong Kong Monetary Authority і Світовому банку.
Накопичення боргу місцевої влади створює ризики для фінансів центрального уряду, наголошується в січневому звіті Moody’s Investors Service.
Економіці Китаю вдасться уникнути “жорсткої посадки”, пообіцяв прем’єр-міністр КНР Лі Кецян.
“Китайський уряд коригує свої економічні операції, щоб забезпечити мінімальний темп зростання, який становить 7,5%. Це рівень, який забезпечує стійке створення нових робочих місць”, – раніше заявив Лі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас