Європа заборонила експорт цивільної зброї до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа заборонила експорт цивільної зброї до Росії

Світ
626
Російський імпорт цивільної стрілецької зброї, в тому числі мисливських рушниць і пістолетів, з країн Європи різко знизився з березня цього року. Причини цього політичні – причому європейська влада не вводила прямі загальні ембарго, відомства попросту відмовляють виробникам в експортних ліцензіях. Раніше було відомо, що до подібних санкцій вдалися в США, пишуть російські ЗМІ.
Як розповів керівник відділу продажів “Кольчуга” (великий імпортер зброї до Росії) Федір Першин, заборона торкнулася поставок нарізної та гладкоствольної зброї. Відмовляють у видачі експортних ліцензій низка країн Європи, серед яких є основні експортери мисливської зброї до Росії – Німеччина, Італія, Чехія та Бельгія.
“Наші основні постачальники не можуть вести бізнес в Росії через політику їхніх держав в галузі експорту. Так, німецьким виробникам відмовило у видачі ліцензій їхнє Федеральне управління з економіки та експортного контролю (BAFA)”, – сказав Першин.
Яків Кримський, який очолює російську делегацію при Постійній міжнародній комісії Брюссельської конвенції про взаємне визнання випробувальних клейм ручної вогнепальної зброї (делегація представляє інтереси російських виробників в Європі), підтвердив “Известиям” ускладнення європейських поставок зброї через відмову щодо експортних ліцензій.
Рішення з видачі експортних ліцензій приймаються в європейських країнах різними відомствами і на різних рівнях. У Бельгії підтвердили факт введення тимчасових обмежень на поставки цивільної зброї в Росію – заборони встановлюються на рівні регіонів. За словами заступника прес-секретаря міністерства закордонних справ Бельгії Йорена Вандевейера, такі рішення приймаються ними самостійно. Він повідомив, що в експорті зброї до Росії відмовляють у двох центральних регіонах країни – Фландрії і Валлонії.
Представники німецького відомства BAFA також констатували введення санкцій.
“На тлі поточної політичної ситуації ми не видаємо експортних ліцензій на вивезення зброї та військового спорядження в Росію”, – сказала представник BAFA Джанет Бянка.
Італія загальної заборони на експорт зброї не вводила, але там теж є труднощі у видачі експортних ліцензій – судячи з усього, вони носять точковий індивідуальний характер.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас