Чехія спростила отримання робочих віз для іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія спростила отримання робочих віз для іноземців

Світ
1411
У Чехії набувають чинності зміни до закону про працевлаштування іноземців, які суттєво спрощують процедуру оформлення так званої трудової візи. Про це повідомляє Міністерство праці і соціальних справ.
Починаючи з 24 червня цього року іноземцям, які вирушатимуть на заробітки до Чехії, не потрібно буде звертатися на біржу праці за відповідним дозволом. Відтепер процес отримання візи і дозволу на роботу об’єднується в один. Для цього буде достатньо подати до консульства Чехії відповідну заяву і при цьому додати трудовий договір з роботодавцем.
Таким чином замість двох документів іноземець отримає один – робочу візу, яка одночасно є документом на право в’їзду до Чехії. Робочу візу, відповідно до змін, іноземець повинен отримати до 60 днів.
Робочу візу можна буде відкрити на період дії трудового договору, але не довше, ніж на два роки. Термін дії трудової візи можна буде продовжити.
Зміни до закону про працевлаштування іноземців стосуються громадян країн, що не входять до Європейського Союзу. Головною вимогою для отримання роботи в Чехії й надалі залишається умова, що на вільне місце роботодавець не зумів прийняти чеха.
Нагадаємо, 21 травня Євросоюз сформував єдиний список документів, які громадяни України повинні надати для отримання віз.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас