Україна лише 99-та в рейтингу найкращих країн світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна лише 99-та в рейтингу найкращих країн світу

Світ
2183
Україна зайняла 99 місце в рейтингу кращих країн світу. Результати дослідження, проведеного вперше, опубліковані на сайті Good Country Index. У рейтингу представлені 125 країн.
При оцінці країн враховувалися внесок кожної держави-учасника рейтингу в науку і техніку, культуру, міжнародний мир і безпеку, клімат, здоров’я і благополуччя. Дослідники спиралися на дані ООН, Світового банку та інших міжнародних організацій.
Перше місце аналітики Good Country Index віддали Ірландії. У першій п’ятірці також опинилися Фінляндія, Швейцарія, Нідерланди та Нова Зеландія. Остання стала єдиною неєвропейською країною в топ-10, до якого також увійшли Швеція, Великобританія, Норвегія, Данія та Бельгія.
Росія зайняла 95 місце в рейтингу кращих країн світу і опинилася поруч з Гондурасом, який зайняв 94 сходинку, і Демократичною Республікою Конго, що розташувалася на 96 місці.
Росію в рейтингу випередили Казахстан і Білорусія. Ці країни розмістилися на 80 і 82 рядках відповідно.
Останній 125 рядок у рейтингу віддано Лівії. Трохи кращі справи у Іраку і В’єтнаму. Ці країни розташувалися на 123 і 124 місцях відповідно.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас