Українські бізнесмени запропонували створити "Службу фінансових розслідувань" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські бізнесмени запропонували створити "Службу фінансових розслідувань"

Казна та Політика
901
Промисловці та підприємці внесли пропозиції щодо реформування податкової системи, зокрема ініціювали створення служби фінансових розслідувань. Про це на засіданні Економічної ради громадських організацій, галузевих асоціацій та організацій роботодавців поінформувала голова комісії Українського союзу промисловців і підприємців з економічних питань Юлія Дроговоз.
За її словами, служба фінансових розслідувань об’єднає в собі функції Державної фінансової інспекції, підрозділів податкової міліції та інших правоохоронних органів, що протидіють економічним злочинам.
“Метою діяльності органу буде централізація боротьби з фінансовими правопорушеннями”, – зазначила Ю.Дроговоз.
Додамо, за інформацією УСПП, Україна входить до десятки країн з найскладнішими податковими системами. Податкове навантаження на економіку залишилася на рівні 44%, тоді як у країнах Центральної та Східної Європи, що входять до ЄС, становить 30%. Тінізація економіки, за офіційними оцінками, сягає 35%, за експертними – 45%.
Експерти виступили за зменшення податкових навантажень. Бізнес-спільнота вважає за необхідне прийняття ВРУ закону “Про податковий компроміс”, який, на думку промисловців і підприємців, дасть шанс “заручникам корупційних схем колишньої влади реабілітуватися, сплативши частку свого боргу державі, і продовжити прозоро працювати”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас