Країни ЄС виділять €1,5 млрд на робочі місця для Донбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС виділять €1,5 млрд на робочі місця для Донбасу

Кредит&Депозит
451
Країни-члени Євросоюзу допоможуть Україні створити спеціальний фонд для розширення зайнятості мешканців Донбасу.
Про це повідомила міністр соціальної політики України Людмила Денисова на конференції “Гідна праця для працівників-мігрантів”.
“Президент України оголосив мирний план з врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, в рамках якого повинна бути розроблена нова програма зі створення та збереження робочих місць у східних регіонах, для реалізації якої низка країн вже погодилися сформувати фонд розміром у півтора мільярда євро”, – заявила Денисова.
Вона також зазначила, що до фонду будуть залучені і внутрішні резерви. “Нами теж передбачені кошти з бюджету Фонду соціального страхування на випадок безробіття на 2014 рік. Міністерство вже почало роботу з підготовки програм зайнятості, які будуть враховувати питання вимушеної міграції, нові робочі місця будуть створюватися також для тих громадян, які змушені покинути місця свого постійного проживання”, – додала міністр.
За її словами, проєвропейські інтеграційні прагнення українського суспільства вже знайшли своє відображення в спільних ініціативах України та ЄС.
“Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС створює для України нові можливості і налаштовує на поступову адаптацію національного ринку праці до європейських вимог”, – підкреслила Денисенко, зазначивши, що “на жаль, деякі зовнішні сили не поділяють позиції України щодо європейського вектора розвитку держави”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас