У Франції розпочинається шестиденний страйк авіадиспетчерів, через що можуть скасувати половину рейсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції розпочинається шестиденний страйк авіадиспетчерів, через що можуть скасувати половину рейсів

Світ
402
У Франції 24 червня авіадиспетчери розпочинають шестиденний страйк, направлений проти скорочення фінансування авіації в період з 2015 до 2019 роки. Дві профспілки SNCTA і UNSA-ICNA попередили, що акція серйозно порушить графік польотів. Влада вже звернулася до авіакомпаній з проханням скасувати 20% рейсів, що вилітають з Парижа, а також з деяких міст на півдні Франції, передає France.info.
Як уточнюється, в період страйку аеропорти країни знизять свою ефективність до 75%. Однак, за даними деяких французьких ЗМІ, протест авіадиспетчерів призведе до скасування близько половини рейсів. При цьому організатори акції заявляють, що її наслідки будуть ще відчутніші.
Наразі відомо про 54 рейси, скасовані авіакомпаніями Ryanair і EasyJet, передає “Інтерфакс”. Крім того, авіакомпанія British Airways скасувала три рейси з лондонського аеропорту “Хітроу” у французькі міста Ліон, Тулузи і Марсель. Тим часом Air France повідомила на своєму сайті, що всі далекі рейси відбудуться, а внутрішні і європейські будуть забезпечені на 90%.
Причиною для страйку, проведення якого минулого тижня підтримали близько 2400 авіадиспетчерів, стало невдоволення профспілок запропонованим ЄС планом оптимізації повітряного трафіку між країнами Single Sky Europe (“Єдине європейське небо”). За проектом, європейський повітряний простір буде розділено на функціональні блоки відповідно до транспортних потоків, а не національних кордонів, що дозволить знизити витрати на повітряне сполучення. Однак профспілки стверджують, що такі заходи загрожують модернізації французької авіації, призведуть до скорочення робочих місць і погіршення умов праці.
Відзначимо, що це не перший протест французьких авіадиспетчерів проти програми Single Sky Europe. У червні 2013 року відбувся триденний страйк, під час якого були скасовані близько 1,8 тисяч рейсів, однак акція не принесла результатів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас