Мінсоцполітики пропонує переселенцям більш ніж 50 тисяч вакансій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики пропонує переселенцям більш ніж 50 тисяч вакансій

Казна та Політика
467
Громадяни, які переїжджають з Криму, Донецької та Луганської областей до інших регіонів України на тимчасове проживання, можуть стати на облік до Державної служби зайнятості, пред’явивши тільки посвідчення особи. Сьогодні переселенцям можуть запропонувати 50,4 тисяч вакансій.
Про це заявила Міністр соціальної політики Людмила Денисова в понеділок, 23 червня.
Міністр зазначила, що найбільша їхня кількість сконцентрована в Києві (7,3 тис. вакансій, з числа переселенців щодо працевлаштування звернулося 314 громадян), Дніпропетровській (7,5 тис. вакансій – звернулося 117 переселенців), Харківській (2,7 тис. вакансій – звернулося 74 переселенця) і Київській (2,4 тис. вакансій – звернулося 77 переселенців) областях.
За її словами, майже 26 тисяч вакансій, які сьогодні пропонуються в Україні, – професії слюсарів, токарів, електрогазозварників, водіїв, робітників з ремонту електричного обладнання та інших представників робочих професій. Крім того, на ринку праці сьогодні необхідні і висококваліфіковані фахівці, такі як бухгалтери, економісти, лікарі, інженери з відповідним досвідом роботи та високим рівнем кваліфікації, а також ІТ-фахівці. Вона також зазначила, що державна служба зайнятості надає в цілому понад 14 тисяч таких вакансій.
Денисова також додала, що сьогодні є можливість працевлаштуватися працівникам сфери торгівлі та послуг (6,7 тис. вакансій), технічним службовцям (1,8 тис. вакансій), а також кваліфікованим робітникам сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (1,2 тис. вакансій).
“Уряд розуміє, що проблема працевлаштування є дуже актуальною для громадян, які змушені залишати свої будинки і роботу через ситуацію, яка склалася в Криму і на сході країни. І сьогодні ми маємо змогу надати їм робочі місця, які зараз у нас є, їм лише необхідно звернутися до Державної служби зайнятості”, – підкреслила міністр.
Крім цього, Міністерство соціальної політики працює над новою програмою працевлаштування в Україні зважаючи на потреби забезпечення робочими місцями переселенців зі східних регіонів України.
“Програма передбачає тісну співпрацю з роботодавцями. Ми готові також навчити нових професій за рахунок Фонду соцстрахування на випадок безробіття тих людей, які залишаться без роботи і змушені будуть переїхати на нові території”, – зазначила Денисова.
За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), віз початку конфлікту в Україні східні області і Крим покинули 38 тисяч жителів цих регіонів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас