З 2015 року українці будуть здавати відбитки пальців для шенгенської візи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2015 року українці будуть здавати відбитки пальців для шенгенської візи

Світ
2781
Правила ЄС щодо здавання відбитків пальців передбачають декілька винятків, зокрема, для дітей віком до 12 років.
Єврокомісія і члени Євросоюзу готуються поширити на територію України дію нової візової бази даних. Її введення вимагає від українців здавати відбитки пальців при подачі документів на шенгенську візу.
Нові правила набудуть чинності 29 січня 2015 року, повідомили в офісі комісара Євросоюзу Сільвії Мальмстрем, до сфери відповідальності якої входить візова політика.
“Впровадження візової інформаційної системи (VIS) в країнах Східного партнерства, у тому числі в Україні, заплановане на 29 січня 2015 року, однак ця дата ще вимагає офіційного підтвердження Єврокомісії”, – повідомив представник прес-служби комісара Сільвії Мальмстрем Тоуві Ернст.
Впровадження VIS не означає одночасну зміну візової політики. Ця система не змінює критерії, які використовують консули, приймаючи рішення про видачу або відмову у видачі візи. Однак від початку її роботи “всі, хто звертається за візою в Україні – незалежно від наявності українського паспорта – повинні будуть здавати відбитки пальців і ці біометричні дані будуть заноситися до VIS”, – зазначив Тоуві Ернст.
Правила ЄС щодо здавання відбитків пальців передбачають декілька винятків, зокрема, для дітей віком до 12 років, додав представник Єврокомісії.
За правилами ЄС, відбитки пальців у VIS дійсні протягом 5 років – у цей період громадяни, які будуть повторно звертатися за візою, не здаватимуть відбитки повторно.
Нагадаємо, 1 січня 2015 року Україна планує розпочати видачу біометричних паспортів, де також будуть міститися скановані відбитки пальців. Проте обмін цими даними не передбачений, для європейської бази даних відбитки доведеться здавати окремо.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас