Російські бойові роботи вперше взяли участь у навчаннях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські бойові роботи вперше взяли участь у навчаннях

Технології&Авто
6069
У спільних навчаннях Балтійського флоту, ВДВ і ВПС Росії вперше беруть участь бойові роботи «Платформа-М» з гранатометами і кулеметом і безпілотні літальні апарати (БЛА) «Груша», повідомляє 20 червня прес-служба Західного військового округу.
Навчання проходять в Калінінградській області одночасно з міжнародними навчаннями НАТО «Удар шаблі-2014» і «Балтопс-2014». За повідомленням прес-служби ЗВО, 19 червня мотострілки Балтійського флоту (БФ) і підрозділи Псковського повітряно-десантного з’єднання за допомогою БЛА виявили незаконне збройне формування. У ліквідації умовного противника взяли участь мотострілки десантно-штурмової роти ВДВ за підтримки винищувачів-бомбардувальників Су-34, фронтових бомбардувальників Су-24 морської авіації флоту і транспортно-бойових вертольотів Мі-24.
Всього в епізоді було залучено близько тисячі військовослужбовців, понад 100 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки, а також до 20 одиниць авіатехніки морської авіації флоту і ВПС Росії.
«Платформа-М» – дистанційно керований роботизований комплекс на гусеничному шасі, озброєний чотирма гранатометами і кулеметом Калашникова. На навчаннях він бере участь у ліквідації умовних незаконних збройних формувань в міських умовах і завдає ударів по стаціонарних і рухомих цілях. Крім того, комплекс використовується для проведення розвідки і проробленні проходу в мінних полях.
БЛА «Груша» використовуються розвідкою, а також допомагають оцінити ефективність ураження цілей і скоригувати вогонь артилерійських і танкових підрозділів. Новітня техніка, встановлена ​​на безпілотних апаратах, дозволяє відстежувати декілька цілей одночасно навіть в умовах маскування, а самі апарати при цьому залишаються непомічені.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас