Україна втратила 13 позицій в рейтингу прозорості ринків житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна втратила 13 позицій в рейтингу прозорості ринків житла

Нерухомість
534
Україна опустилася з 61-го на 74-е місце в рейтингу прозорості світових ринків нерухомості (Global Real Estate Transparency Index 2014), що складається міжнародною консалтинговою компанією Jones Lang LaSalle (JLL). Україна втратила позиції в переліку ринків з середньою прозорістю і перейшла в розряд країн з низькою прозорістю. За підсумками рейтингу 2014 року Україна посідає 74-е місце (між Панамою і Кувейтом), опустившись з 61 позиції.
Укладачі рейтингу відзначили, що втрата позицій в рейтингу сталася через політичну нестабільність в країні, яка несприятливо позначилася на прозорості ринку нерухомості України.
Перше місце в рейтингу, за результатами 2014 року посіла Великобританія, тоді як США опустилися на другу сходинку рейтингу. Крім цього до списку країн з найбільш прозорими ринками нерухомості увійшли Австралія, Нова Зеландія, Франція, Канада, Нідерланди, Ірландія та Фінляндія.
При цьому, фахівці JLL відзначають, що ключовими глобальними чинниками, які сприяють підвищенню рівня прозорості ринку нерухомості, є усвідомлення на державному рівні того, що низька прозорість негативно позначається на обсягах інвестицій в країну, а також увага, що приділяється ЗМІ проблем корупції, скандалів і нещасних випадків у сфері будівництва.
Дослідження Global Real Estate Transparency Index проводиться компаніями Jones Lang LaSalle і її підрозділом LaSalle Investment Management кожні два роки протягом останніх 15 років – з 1999 року. У 2014 році в рамках дослідження фахівці JLL розраховували показник прозорості на 102 світових ринках нерухомості. Кожен ринок був проаналізований за 115 різними чинниками шляхом збирання даних та опитування дослідників в регіонах, а також бізнес-лідерів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас