Політична криза в Польщі: прем'єр відмовився йти у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політична криза в Польщі: прем'єр відмовився йти у відставку

Світ
1049
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що не покине свій пост, незважаючи на скандал, що вибухнув через прослуховування вищих чиновників.
При цьому прем’єр зазначив, що не виключає можливості дострокових виборів, якщо населення не виявить підтримки діючому уряду.
Політична криза в Польщі вибухнула після того, як видання Wprost опублікувало запис приватної розмови голови Національного банку республіки Марека Бельки і міністра внутрішніх справ Бартломея Сенкевича. У ній Белька пропонує уряду допомогу за умови, що голова Мінфіну Яцек Ростовський подасть у відставку – при тому, що Нацбанку за законом заборонено втручатися в політику.
У прес-службі Національного банку, тим часом, заявили, що слова директора вирвані з контексту. Нібито Белька лише повідомив, що Мінфін не проявляє належного прагнення до співпраці. Зараз польська прокуратура проводить розслідування за фактом нелегального прослуховування. При цьому редакція Wprost, незважаючи на вимоги співробітників силових органів видати матеріали, відмовляється це робити, посилаючись на право журналістів зберігати таємницю.
На хвилі скандалу опозиція вимагає відставки уряду. За останніми опитуваннями, 48% поляків виступають за відставку кабінету, 30% як і раніше підтримують уряд Туска.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас