Кількість сирійських біженців у Туреччині перевищила мільйон осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість сирійських біженців у Туреччині перевищила мільйон осіб

Світ
170
На території Туреччини в таборах і різних містах перебуває більше одного мільйона сирійців, повідомив віце-прем’єр турецького уряду Бешир Аталай на засіданні керівництва урядового Управління з надзвичайних ситуацій, які займаються проблемою розміщення біженців.
“Загальна кількість прийнятих сирійських біженців становить один мільйон 50 тисяч осіб”, – заявив віце-прем’єр. За його словами, до теперішнього часу в країні “побудовано 22 табори, кожен з яких як місто”. Є такі, де “чисельність населення становить 35-40 тис. осіб”, а всього “в них проживають 218 тис. осіб”.
Аталай зазначив, що Туреччина успішно справляється з управлінням та забезпеченням всім необхідним цих великих наметових і контейнерних містечок. Як раніше заявляли урядовці, республіка витратила на розселення та гуманітарні програми для сирійців близько $3 млрд.
Анкара спочатку тримала всі прикордонні з Сирією КПП відкритими, щоб біженці могли без обмежень сховатися в Туреччині. При цьому через запеклі бої у прикордонній зоні деякі прикордонні переходи з боку Сирії були закриті.
На початку цього тижня сирійська армія розпочала наступ на повстанців у Латакії і взяла під контроль КПП “Касаб”, що сполучається з турецьким погранпереходом “Іскендерун”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас