Україна зняла обмеження на ввезення свинини з Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зняла обмеження на ввезення свинини з Польщі

Аграрний ринок
546
Українська ветеринарна та фітосанітарна служба переглянула заходи з ввезення з території Польщі живих свиней і продукції з них. З 18 червня дозволяється ввезення на територію України свиней, сировини і продукції з них з території Республіка Польща, за винятком Подляського воєводства. Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України.
На виконання домовленостей, досягнутих за результатами зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Шила та Міністра сільського господарства і розвитку села Республіки Польща Марка Савицького, затверджених спільним протоколом 10 червня 2014 р., представники ветеринарної служби України здійснили ознайомчий візит до Республіки Польща.
У прес-службі зазначили, що метою візиту стало вивчення та аналіз заходів, що вживаються польською стороною для контролю за ситуацією у зв’язку з виявленням на території Польщі випадків захворювання диких кабанів на африканську чуму.
“Враховуючи структуру ветеринарної служби Республіки Польща, заходи, вжиті у зв’язку з виникненням африканської чуми свиней на її території, в тому числі проведення моніторингу серед диких кабанів і домашніх свиней, визначення зони, на яку поширюються обмеження, захисної зони навколо неї, контроль за ідентифікацією тварин, використання інформаційних систем для контролю переміщення тварин і рекомендації Санітарного кодексу здоров’я наземних тварин МЕБ, українська сторона вважає за можливе застосування принципу регіоналізації до території Республіки Польща, зокрема, з визначення благополучних або неблагополучних зон щодо АЧС в межах цієї країни”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомили в прес-службі Мінагропроду, зважаючи на вищезазначене, українська ветеринарна та фітосанітарна служба переглянула заходи щодо ввезення з території Польщі живих свиней і продукції з них.
“З 18 червня дозволяється ввезення на територію України свиней, сировини і продукції з них з території Республіка Польща, за винятком Подляського воєводства. Ввезення з цієї країни інших вантажів, підконтрольних державній службі ветеринарної медицини, здійснюється відповідно до ветеринарних вимог щодо імпорту в Україну об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас