Звільнення Кубіва з посади голови НБУ буде величезною політичною помилкою - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звільнення Кубіва з посади голови НБУ буде величезною політичною помилкою - думка

2676
Звільнення Степана Кубіва з посади голови Національного банку України буде величезною політичною помилкою. Про це під час прес-конференції заявив президент Асоціації українських банкірів Олександр Сугоняко.
“Якщо ми подивимось кого призначають на які посади і які вони мають зв’язки з попередньою владою, то не можна прибрати Кубіва, який є відкритим, який з Майдану, є носієм цінностей, які є у Майдану. Візьміть хоча б Мінюст – сто днів пройшо, і які зрушення? По суті, збережені усі схеми відмивання і заробляння грошей у цьому міністерстві. І подивитись, що зробив Кубів і пообривав там (у НБУ – ред.) ці схеми”, – вважає він.
“Якщо це зробить сьогоднішній президент чи Верховна Рада, це буде означати, що це політичний крок, який змушує говорити про вихід на Майдан, знову. І чи є банкіри, які незадоволені? Є, особливо ті, які звикли вирішувати проблеми так, як вони вирішувалися раніше. А сьогодні вони так не вирішуються. Тому це проблема цих банкірів, і треба міняти свідомість. Хлопці, ми ж в Європу хочемо йти, так давайте працювати за європейськими засадами, а не тими, які у нас були і нав’язувалися чотири роки”, – підкреслив експерт.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пропонує звільнити голову Національного банку України Степана Кубіва і призначити головою Валерію Гонтарєву.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас