США нададуть Україні 10 млн дол на боротьбу з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США нададуть Україні 10 млн дол на боротьбу з корупцією

Казна та Політика
451
Керівник Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) доктор Раджив Шах повідомив про те, що Сполучені Штати Америки нададуть Україні додаткову допомогу вартістю 10 мільйонів доларів, яка в основному призначена для підтримки заходів у сфері боротьби з корупцією. Про це повідомили в прес-службі відомства.
За повідомленням, ця підтримка ще раз підтверджує настрій Уряду США до сприяння антикорупційній діяльності, насамперед за участю тих зацікавлених сторін або в тих напрямках, де такі заходи ще не здійснювалися. Вона допоможе українцям створити інститути і механізми, які дозволять їм ефективніше спостерігати і контролювати те, як держава для них працює.
“У всьому світі ми бачимо, як корупція пригнічує мрії людей і обмежує їх можливості”, – зазначив керівник USAID. “Шляхом тісної співпраці з нашими партнерами, спрямованої на підвищення прозорості, ми зможемо допомогти Україні розкрити її потенціал для економічного зростання на широкій суспільній базі, користь від якого отримають багато майбутніх поколінь”.
Доктор Шах зробив це повідомлення під час свого виступу в Київському національному економічному університеті, де він виступив з промовою перед студентами, викладачами, активістами громадянського суспільства і головними представниками влади.
“Українська влада визнала потребу у вирішенні проблеми корупції, розпочавши системні зміни, які повинні забезпечити стримування, виявлення і розслідування корупційних злочинів та покарання винних. Одним з головних провідників цих змін було і залишається громадянське суспільство, яке розробило і просуває Реанімаційний пакет реформ – комплекс законодавчих ініціатив, які повинні стати маршрутною картою для урядових реформ. Програми, здійснювані USAID в трьох основних напрямках своєї допомоги Україні (розвиток демократії та досконалого управління, економічне зростання, а також охорона здоров’я), постійно мають в центрі уваги питання підвищення прозорості та запобігання корупції. Ця діяльність включає допомогу в таких сферах, як забезпечення підзвітності державних чиновників, справедлива і прозора діяльність судової системи, прозорість у галузі державних закупівель, а також прозоре регулювання енергетичного сектора”, – йдеться в повідомленні.
В Україні доктор Раджив Шах відвідає Київ та Одесу, де зустрінеться з українськими чиновниками, а саме Президентом України Петром Порошенком та Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.
У ході візиту керівник USAID буде обговорювати такі питання, як залучення бізнес-інвестицій і підтримка заходів у сфері боротьби з корупцією.
За останні 20 років USAID інвестувало в Україну майже 2 мільйони доларів США для зміцнення і стабілізації економіки, розвитку демократичних структур, утвердження громадянського суспільства та покращення в сфері охорони здоров’я.
Нещодавно USAID надало Україні гарантії запозичення на суму 1 мільярд доларів США, що заощадить Уряду України не менше 280 млн доларів, які повинні бути виплачені у вигляді відсотків, і допоможе стабілізувати економіку. USAID також надало допомогу для забезпечення чесних, прозорих і мирних президентських виборів 25 травня.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас