Ноу-хау: даішники будуть вішати на проблемні автомобілі GPS-маячки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау: даішники будуть вішати на проблемні автомобілі GPS-маячки

Казна та Політика
1907
Починаючи з вересня поточного року, інспектори ДАІ зможуть вішати на проблемні автомобілі GPS-маячки, щоб відслідковувати рух такої машини.
“Що зробить інспектор ДАІ, якщо вважатиме, що водій пересувається на несправному автомобілі? Правильно. Поставить таку машину на штрафмайданчик. Так ось, такі майданчики не СТО. Мало того, що забрати машину буде не просто, але й відремонтувати в такому випадку транспортний засіб не зрозуміло як, – розповідає автомобільний експерт Володимир Караваєв. – Підхід до цього питання повинен змінитися кардинально. У випадку претензії до технічного стану автомобіля, інспектор повісить на таке авто електронний браслет. Далі, водій називає свою домашню адресу або адресу СТО і строго за вказаними дорогах їде додому. Там він ремонтує свою машину, після приїжджає в ДАІ, де маячок йому знімають. Такий водій буде знати, що він перебуває під наглядом і не стане їхати по своїх справах на такій машині. Крім того, він буде зацікавлений, щоб швидше зняти свою машину з-під стеження”.
За словами Караваєва, допоможе електронний браслет і під час спірних ситуацій з машиною.
“Багато їздять по довіреності, і бувають ситуації, коли реальний власник авто заборгував банку і його машина потрапила під арешт, – говорить Караваєв. – В цей час новий власник з сім’єю за сотні кілометрів від дому попадається міліції. Його змусять покинути машину з речами і їхати назад своїм ходом. В майбутньому на таку машину повісять електронний браслет з GPS маячком”.
За словами Караваєва, водій зможе без проблем дістатися додому і вже за місцем проживання вирішити проблеми або передати машину. На жаль, у Департаменті ДАІ поки не можуть сказати, хто буде виготовляти такі маячки, і скільки буде коштувати їх обслуговування.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас