Рейтинг Аргентини опущений до "CCC-": до її дефолту залишився останній крок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг Аргентини опущений до "CCC-": до її дефолту залишився останній крок

Кредит&Депозит
1048
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило довгостроковий рейтинг Аргентини за зобов’язаннями, номінованими в іноземній валюті, до “CCC-” з “CCC+” з “негативним” прогнозом.
За S&P рейтинг ССС визначається як “нині уразливий і залежний від сприятливих комерційних, фінансових та економічних умов для задоволення фінансових зобов’язань”.
Рейтингове агентство відзначило, що 30 червня Аргентина має виплатити власникам облігацій $225 млн і ще десятки мільйонів доларів за відсотковими ставками у вересні та грудні, що, на думку S&P, підвищує ймовірність дефолту.
“Незважаючи на те що немає ніякої визначеності, на наш погляд, країна неминуче зіткнеться з дефолтом або проблемою виплати боргу, номінованого в іноземній валюті, за відсутності сприятливих значних змін”, – йдеться в звіті рейтингового агентства.
S&P уточнило, що може переглянути прогноз за довгостроковим рейтингом у бік стабільного, знизиться загроза, пов’язана з проблемою обслуговування боргу, поряд із заходами щодо збільшення зовнішньої ліквідності для погашення боргу з розстроченням наступного року.
Агентство підкреслило, що новий рейтинг відображає рішення Верховного суду США, що відхилив апеляцію Аргентини на рішення, за яким країна повинна виплатити кредиторам понад $1,3 млрд.
Саме цю суму Аргентина заборгувати тим інвесторам, які в 2002 р. після дефолту латиноамериканської країни відмовилися укладати своп-угоди за облігаціями.
Серед інвесторів в основному хедж-фонди, що, втім, не дивно, адже у хедж-фондів є спеціальний напрям, який вкладає у вкрай ризикові активи зі сподіванням отримати хорошу прибутковість.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас