Visa знову пригрозила відходом з російського ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa знову пригрозила відходом з російського ринку

Фінтех і Картки
959
Міжнародна платіжна система Visa, що призупинила обслуговування карт низки російських банків через санкції США, не виключає свого відходу з російського ринку. Про це повідомляють РІА Новости. Visa вважає неприйнятною вимогу про забезпечувальний внесок, прописаний в законі про національну платіжну систему.
У компанії позитивно сприйняли нещодавно опубліковане рішення Центрального банку РФ, щодо забезпечувального внеску, сплату якого дозволено відстрочити на три місяці. Visa також підкреслює, що як і раніше бачить серйозний потенціал розвитку російського ринку безготівкових платежів.
Однак це рішення, як зазначили в компанії, не надає впевненості щодо положень закону про забезпечувальний внесок, необхідний для того, щоб у довгостроковій перспективі залишатися в Росії. У Visa підкреслюють, що позиція компанії щодо положень про забезпечувальний внесок, прописаних у законі «Про національну платіжну систему», не змінилася. Водночас компанія заявляє, що продовжує роботу з російським урядом, щоб знайти взаємовигідне рішення щодо змін закону про НПС.
Тим часом, як повідомляє ІТАР-ТАРС, MasterCard оголосила тендер на надання послуг міжбанківського процесингу в Росії. Як вимоги, які висуває MasterCard до учасників тендера, значаться необхідність реєстрації Банку Росії в реєстрі операторів платіжних систем, а також наявність власного процесингового центру на території Росії.
Наприкінці травня відбулися переговори представників міжнародних платіжних систем з першим віце-прем’єром Ігорем Шуваловим і міністром фінансів Антоном Сілуановим. У результаті було оголошено, що Visa і MasterCard залишаються працювати в Росії, створять в країні свої структури, які будуть інтегровані в російську платіжну систему.
Необхідність зміни формату діяльності в Росії для міжнародних платіжних систем була викликана рішенням про створення російської національної платіжної системи. У свою чергу, бажання створити НПС виникло після відключення сервісів Visa і MasterCard для низки російський банків, що потрапили під санкції США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас