Siemens і Mitsubishi оцінили енергетичний підрозділ Alstom у 14,2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens і Mitsubishi оцінили енергетичний підрозділ Alstom у 14,2 млрд євро

Фондовий ринок
207
Siemens AG і Mitsubishi Heavy Industries Ltd. оцінили енергетичний підрозділ Alstom, спільну пропозицію про купівлю якого компанії зробили в понеділок, у 14,2 млрд євро, заявив голова Siemens Джо Кезер.
У вівторок компанії провели презентацію своєї пропозиції в Парижі. Siemens і Mitsubishi Heavy необхідно отримати схвалення угоди від акціонерів Alstom і французького уряду.
За словами інформованого джерела Bloomberg, тепер президент Франції Франсуа Олланд очікує зустрічної пропозиції з боку General Electric Co. (GE).
Як повідомлялося, американська GE в травні запропонувала за енергетичні активи Alstom $17 млрд (12,35 млрд євро). Пропозиція була продовжена до 23 червня на прохання уряду Франції, щоб рада директорів Alstom отримала додатковий час для розгляду пропозиції GE.
Alstom – один зі світових лідерів (разом з Siemens і Bombardier) у виробництві енергетичного устаткування та залізничного транспорту. Близько 30% акцій Alstom належить французькому будівельному гіганту Bouygues.
На енергетичний підрозділ припадає понад 70% виручки Alstom, яка становить 23,8 млрд євро. Компанія працює більш ніж у 100 країнах, штат становить близько 93 тис. осіб, з яких 18 тис. працюють у Франції.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас