Вибух газопроводу в Полтавській області є диверсією з боку Росії - Аваков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибух газопроводу в Полтавській області є диверсією з боку Росії - Аваков

Енергетика
3868
Диверсія на газопроводі в Полтавській області є черговою спробою з боку Росії дискредитувати Україну як партнера в газовій сфері. Про це заявив міністр МВС Арсен Аваков.
“Подача газу цією гілкою газопроводу перекрита, небезпека масштабної катастрофи усунена, вогонь загасили. Транзит газу здійснюється резервною гілкою в повному обсязі. Оперативна група МВС проводить слідчі дії з визначення причин вибуху.
Розглядаються декілька версій події, в тому числі, ключова версія – терористичний акт. За словами місцевих жителів, безпосередньо перед загорянням, вони чули два сильні хлопки, що може свідчити про умисні вибухи”, – повідомляє міністр внутрішніх справ України.
Наразі слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 292 Кримінального кодексу України. У разі підтвердження ключової версії, справа буде перекваліфікована за статтею тероризм.
“Хочу нагадати, що напередодні президентських виборів нами були попереджені дві спроби здійснення терористичних актів на Українській газотранспортній системі в Івано-Франківській області. Ще 3 червня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у своєму виступі у Верховній Раді, що ці диверсії мали на меті дискредитувати українську газотранспортну систему, перервати транзит газу до Європи і найголовніше: легітимізацію “Південного потоку” в очах Європи”, – зазначив А. Аваков.
Як повідомлялося, вчора близько 15 години у Лохвицькому районі Полтавської області стався вибух та загоряння газорозподільного вузла газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. Висота полум’я сягала 100 м, діаметр загоряння 200-300 м. Вже через п’ять хвилин на місце були негайно направлені оперативні групи МВС і загін Державної служби з надзвичайних ситуацій. Постраждалих серед населення немає.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас