ЄС перерахував Україні 500 млн євро - перший кредитний транш з нової програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС перерахував Україні 500 млн євро - перший кредитний транш з нової програми

Кредит&Депозит
507
Європейська комісія від імені Європейського Союзу сьогодні, 17 червня 2014 р., виділила Україні 500 млн євро – перший кредитний транш з нової програми макрофінансової допомоги для країни (MFA II на загальну суму 1 млрд євро). Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.
Зазначена сума була залучена ЄК на фінансових ринках 10 червня.
Як зазначають у прес-службі, ці кошти були виділені після того, як Україна отримала 100 млн євро, які були надані за попередньо узгодженою програмою макрофінансової допомоги (MFA I на загальну суму 600 млн євро) 20 травня.
“Європейський Союз надає найважливішу допомогу зусиллям України у вирішенні її головних економічних проблем, – підкреслив віце-президент Європейської комісії з економічних та монетарних справ Оллі Рен. – Сьогоднішній транш є наступним конкретним проявом європейської солідарності з українським народом”.
У представництві ЄС нагадують, що загальна підтримка України Євросоюзом у рамках макрофінансової допомоги становить 1,61 млрд євро. Після виділення сьогоднішнього траншу залишається ще 1,01 млрд євро. Ця підтримка є частиною більш широкого пакету допомоги Україні, про який ЄК оголосила 5 березня, а лідери ЄС підтримали під час саміту Євросоюзу 6 березня.
“Макрофінансова допомога ЄС доповнить ресурси від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших донорів в контексті стабілізації і програми реформ, розпочатої нещодавно українською владою за допомогою МВФ. Також вона спрямована на зменшення короткострокового дефіциту платіжного балансу і уразливості фінансово-бюджетної сфери країни”, – пояснюють у ЄС.
Також у прес-службі зазначають, що наступні платежі будуть залежні від впровадження конкретних заходів у рамках економічної політики, як це зазначено в двох меморандумах про взаєморозуміння, підписаних відповідно у 2013 і 2014 рр., а також в угоді про право використання кредиту, який виконавча рада МВФ схвалила 30 квітня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас