В Україні створено 30 підрозділів спецназу - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створено 30 підрозділів спецназу - МВС

Казна та Політика
930
В Україні створено три десятка спецпідрозділів міністерства внутрішніх справ особливого призначення, загальною чисельністю 5660 осіб, повідомив голова МВС Арсен Аваков.
“Всього ж у країні створено і знаходиться у різній ступені готовності (від прямої вже участі в АТО до стадії формування) 30 спецпідрозділів МВС особливого призначення у всій країні. Із загальною плановою чисельністю 5660 осіб, з яких вже близько 3000 осіб проходять службу”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, у Вінницькій області створено батальйон “Вінниця”, Волинській – рота “Світязь”, Дніпропетровській – батальйон “Дніпро-1”, батальйон “Артемівськ”, батальйон “Січеслав”, батальйон “Шахтарськ”; Луганській – батальйон “Луганськ-1”; Запорізькій – батальйон “Скіф”; Івано-Франківській – батальйон “Івано-Франківськ”; Київській – батальйон “Київщина”, батальйон “Миротворець”, батальйон “Азов”; м. Київ – батальйон “Київ-1”, батальйон “Золоті ворота”, батальйон “Січ”, рота “Київ-2”; Кіровоградській – батальйон “Кіровоград”; Львівській – батальйон “Львів”; Миколаївській – батальйон “Миколаїв”; Одеській – батальйон “Шторм”, Полтавській – батальйон “Полтава”, рота “Кременчук”; Сумській – батальйон “Суми”; Тернопіль – батальйон “Тернопіль”; Харківській – батальйон “Слобожанщина”, батальйон “Харків-1”, рота “Харків-2”; Херсонській – батальйон “Херсон”; Хмельницькій – рота “Богдан”; Чернігівській – батальйон “Чернігів”.
“Робота зі створення цих підрозділів з нуля – дуже не проста, і в кадровому відношенні і в матеріальному і в контексті сполучення цього нового з архаїчною системою МВС. Але, просуваємося вперед хорошими темпами. Від допомоги і слушної поради не відмовлюся, від порожнього критиканства – звільніть, шкода часу – його і так в режимі військового, по суті, положення, майже немає”, – додав міністр.
Як відомо, частина з цих підрозділів задіяна в антитерористичній операції на сході України.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас