Інтеграція української енергосистеми в загальноєвропейську забезпечить приплив 4-5 млрд дол. інвестицій - Міненерговугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтеграція української енергосистеми в загальноєвропейську забезпечить приплив 4-5 млрд дол. інвестицій - Міненерговугілля

Енергетика
370
Інтеграція української енергетичної системи в загальноєвропейську забезпечить додатковий приплив інвестицій на рівні 4-5 млрд. дол. Про це повідомив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, голова робочої групи з питань організаційно-технічних заходів для підготовки Об’єднаної енергетичної системи України до роботи з об’єднанням енергосистем європейських держав Вадим Уліда, передає прес-служба КМУ.
За словами Вадима Уліди, інтеграція української енергосистеми в загальноєвропейську до 2017 року дозволить створити умови для входження України в енергетичний ринок країн ЄС і вирішити багато завдань, які стоять сьогодні перед Урядом.
“По-перше, це питання енергетичної безпеки та диверсифікації джерел енергоресурсів. По-друге, підвищення стандартів роботи в галузі та підвищення якості енергозабезпечення споживачів електроенергією та газом. По-третє, використання існуючої енергетичної інфраструктури (генеруючих потужностей вітчизняних електростанцій, ліній електропередачі, газотранспортної системи і підземних сховищ газу), які повною мірою не використовуються”, – підкреслив заступник міністра.
Для того, щоб Україна вже через три роки стала частиною енергетичного ринку Європи, буде проведено модернізацію вітчизняної енергетики.
“Проект дозволить залучити близько 4-5 млрд дол. іноземних інвестицій в українську економіку і дасть поштовх для створення нових робочих місць. Йдеться про оновлення ГТС і всієї енергетичної інфраструктури”, – зазначив Вадим Уліда.
Внаслідок інтеграції в загальноєвропейську систему Україна отримає можливість стати новим регіональним енергетичним центром.
“У нас є для цього всі умови, і з експорту електроенергії, і з транзиту і зберігання газу. Енергетика повинна стати локомотивом української економіки, який приведе країну в ЄС. І сьогодні ми фактично готуємо технологічну та економічну основу для інтеграції України в Європейський союз” , – підсумував заступник міністра.
Нагадаємо, 4 червня Міністерство енергетики та вугільної промисловості України видало Наказ “Про забезпечення реалізації проекту інтеграції Об’єднаної енергетичної системи України до об’єднання енергетичних систем країн ЄС”, яким передбачається створити умови для синхронізації енергетичних систем України і Євросоюзу до кінця четвертого кварталу 2016 року. Наказом також створено Робочу групу з питань організаційно-технічних заходів на чолі з Вадимом Улідою.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас