"Газпром" подав до Стокгольмського арбітражу позов проти України на $4,5 млрд. А Київ все іще "лише збирається"? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" подав до Стокгольмського арбітражу позов проти України на $4,5 млрд. А Київ все іще "лише збирається"?

Енергетика
3003
Російське ВАТ “Газпром” звернулося до Стокгольмського міжнародного арбітражу з позовом до НАК “Нафтогаз України” про стягнення заборгованості в розмірі 4,5 млрд дол США через неналежне виконання НАК своїх зобов’язань за Контрактом № КП від 19 січня 2009 р. з купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках, і накопичення українською компанією значної заборгованості за поставлений за контрактом природний газ, а також через відсутність платежів на рахунок поточних поставок. Про це повідомили в прес-службі російської компанії.
За повідомленням, сьогодні з 9:00 ВАТ “Газпром” поставлятиме природний газ НАК “Нафтогаз України” тільки в тому обсязі, який був попередньо оплачений відповідно до умов контракту.
При цьому НАК “зобов’язана забезпечити транзит природного газу до третіх країн в повній відповідності до умов чинного контракту”, – йдеться в повідомленні компанії.
ВАТ “Газпром” розраховує на неухильне дотримання НАК “Нафтогаз України” своїх контрактних зобов’язань з транзиту газу до третіх країн”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, в “Нафтогазі” зазначили, що Україна готова звернутися до арбітражного суду в Стокгольмі з вимогою переглянути газовий контракт з Росією.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас