НАТО має намір надати Україні допомогу в реформуванні оборонного комплексу - Генсек альянсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО має намір надати Україні допомогу в реформуванні оборонного комплексу - Генсек альянсу

Казна та Політика
830
Північноатлантичний альянс (НАТО) має намір надати Україні допомогу в реформуванні оборонного комплексу та реорганізації Збройних Сил. Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен в інтерв’ю іспанському виданню El Pais.
“Ми готуємо пакет, який буде представлений міністрами закордонних справ (країн-членів НАТО – ред.) наприкінці місяця. Не вдаючись у подробиці, він буде включати в себе сприяння в реформуванні сектора оборони та модернізації Збройних Сил. Це буде зручне співробітництво, яке сприятиме, наприклад, доступу України до навчань НАТО”, – повідомив фог Расмуссен.
Генсек НАТО зазначив, що понад 20 років альянс прагнув залучити Росію до співпраці, але у світлі останніх подій російська сторона змусила визнати її противником. В результаті, НАТО довелося адаптуватися до нових подій.
“Ми посилили спостереження за повітряним простором країн Балтії, розмістили свої судна в Балтійському і Чорному морях, провели навчання в країнах Балтії та Польщі… Подальші дії, якщо вони необхідні, включатимуть оновлення планів оборони, військові навчання, а також розгортання військ”, – зазначив фог Расмуссен.
Генсек альянсу також підтвердив, що реформування української армії може дозволити їй взяти участь у навчаннях НАТО у майбутньому.
Фог Расмуссен звернув увагу, що “двері НАТО залишаються відкритими для європейських демократичних держав, які відповідають вимогам”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас