Терористи збили в Луганську літак Іл-76, загинуло 40 десантників і 9 членів екіпажу (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терористи збили в Луганську літак Іл-76, загинуло 40 десантників і 9 членів екіпажу (ВІДЕО)

Кримінал
7765
У ніч проти 14 червня луганські бойовики збили військово-транспортний літак Іл-76, який перевозив особовий склад з метою ротації.
Про це повідомляє прес-служба Міноборони,
“В ніч з 13 на 14 червня при заході на посадку в аеропорту Луганськ терористи цинічно і підступно пострілами вогнем із зенітної установки і великокаліберного кулемета вразили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. На борту літака знаходилися військовослужбовці, техніка, спорядження і продукти”, – сказано в повідомленні.
CNN з посиланням на джерело повідомляє, що на борту було принаймні 49 осіб. Таку ж кількість озвучив у коментарі Reuters спікер АТО Владислав Селезньов. За його інформацією, всі, хто були на борту, загинули.
За даними координатора групи “Інформаційний опір” Дмитра Тимчука, загиблі були десантниками 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади.
У Луганській і Дніпропетровській областях оголошено жалобу за загиблими минулої ночі військовим.
Ця трагедія стала найбільшою втратою Збройних сил з початку боїв на сході. Для порівняння, в бою під Волновахою 22 травня, коли бойовики застали зненацька солдатів 51-ї механізованої бригади з Володимира-Волинського, загинули 17 людей і 32 були госпіталізовані. 13 травня під Краматорськом терористи обстріляли українських десантників, в результаті чого загинуло семеро військових.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас