Газова війна розпочалася: Яценюк доручив готуватися до відключення з понеділка газу із РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газова війна розпочалася: Яценюк доручив готуватися до відключення з понеділка газу із РФ

Енергетика
3149
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництву НАК “Нафтогаз України” і обласним державним адміністраціям переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення постачання газу Російською Федерацією з понеділка.
З цим Арсеній Яценюк звернувся до міністра енергетики та вугільної промисловості, економічного розвитку й торгівлі, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, голови правління НАК “Нафтогаз України” і головам обласних державних адміністрацій.
Керівництву НАК “Нафтогаз України” і Міністру юстиції України доручено завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах між НАК “Нафтогаз України” і ВАТ “Газпром” в Стокгольмському арбітражному суді.
Прем’єр-міністр також звернувся до керівництва Національної комісії регулювання електроенергетики про встановлення економічно обгрунтованих тарифів за транспортування російського природного газу територією України.
Міністерству закордонних справ і Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено повідомити країнам – членам ЄС і США про умисний зрив Російською Федерацією переговорів щодо постачання газу між НАК “Нафтогаз України” і ВАТ “Газпром” і відхилення конструктивних пропозицій української сторони, які відповідають позиції Європейської комісії.
“Через умисну односторонню відмову Російської Федерації від врегулювання цього конфлікту здійснюється підрив енергетичної безпеки України та Європейського Союзу”, – заявив Арсеній Яценюк.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас