Влада США виставляє на інтернет-аукціон 30 тисяч конфіскованих Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США виставляє на інтернет-аукціон 30 тисяч конфіскованих Bitcoin

Світ
1202
Служба судових приставів США виставляє на електронні торги майже 30 тис. одиниць віртуальної валюти Bitcoin, конфіскованих з серверів заблокованого інтернет-сайту Silk Road, через який здійснювалася активна торгівля наркотиками та інші види кримінальної діяльності. Оголошення про це було розміщено на сайті служби.
За поточним курсом вартість кріптовалюти, що виставляється на інтернет-аукціон, становить близько $18 млн. Всі біткойни будуть розбиті на десять приблизно рівних лотів. Торги проводитимуться 27 червня протягом 12 годин. Щоб взяти в них участь, необхідно попередньо переказати владі США $200 тис. як депозит. На тлі інформації про те, що на продаж виставлено одразу 30 тис. біткойнів, курс цієї валюти впав майже на 6,7% до $585.
Робота Silk Road була зупинена в жовтні минулого року. За даними американської влади, через цей сайт, запущений на початку 2011 року в зоні анонімної мережі Tor, були продані сотні кг нелегальних наркотичних речовин, у тому числі героїну, кокаїну, екстазі, ЛСД та марихуани на суму декілька сотень млн доларів. Послугами цього порталу користувалися тисячі наркодилерів у всьому світі. Для здійснення угод між клієнтами використовувалися біткойни, які дозволяли покупцям і продавцям зберігати анонімність. Крім придбання наркотиків на сайті “Сілк роуд” також можна було дізнатися про те, як зламати банкомат, знайти продавців контрафакту і нелегальної зброї, винайняти хакерів.
За даними прокуратури, творець Silk Road американець Росс Ульбрихт заробив десятки млн доларів, стягуючи в біткойнах комісію з укладених операцій. Йому були пред’явлені звинувачення в торгівлі наркотиками, хакерській діяльності, відмиванні грошей та організації злочинного співтовариства. Якщо Ульбрихта визнають винним, він може бути засуджений до довічного тюремного ув’язнення.
У американських правоохоронних органів залишаються ще близько 144 тис. біткойнів, конфіскованих у самого Ульбрихта. Вони поки що на аукціон не виставляються.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас