Єгипет відмовився від туристичного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет відмовився від туристичного податку

Світ
595
Раніше про це повідомила єгипетська газета Daily News Egypt, потім інформацію підтвердили в Державній міграційній службі України.
Сплачувати збір, як повідомлялося раніше, повинні всі туристи, що прибувають в аеропорти Олександрії, Південного Синая, Хургади, Луксора і Асуана. Тимчасове виключення зроблено тільки для аеропорту найбільш південного єгипетського курорту – Марса-Алам.
Однак, за інформацією туроператорів, туристи, які прибули в Єгипет після 1 червня ніяких додаткових грошей до каси аеропорту не вносили.
У компанії “Анекс тур” повідомили, що туроператор зробив офіційний запит до Міністерства з туризму Єгипту, але й там не підтвердили, що новий податок з туристів вже стягується.
У пресі були роз’яснення, що Каїр відклав введення податку.
Більше того, єгипетська влада змінила деякі пункти підготовлюваного до розгляду законопроекту. Є велика ймовірність, що сплачувати $7 будуть не самі іноземні гості, а приймаючі турфірми.
Таким чином, для відпочиваючих в Єгипті єдиною на сьогодні актуальною зміною, що стосуються їхніх фінансів, залишається збільшений розмір візового збору.
Нагадаємо, з 1 травня вартість туристичних віз зросла на $5.
Тепер туристи платять за в’їзд до країни не $15, як раніше, а $20. В цілому гравці ринку чекають від напрямку досить стабільного літнього сезону.
Наприкінці травня в Єгипті відбулися президентські вибори, які, як розраховують туроператори, допоможуть остаточно стабілізувати ситуацію в країні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас