У Нафтогазу відібрали право керувати трубопроводами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазу відібрали право керувати трубопроводами

Фондовий ринок
959
Кабінет міністрів України створив два публічних акціонерних товариства – Магістральні газопроводи України і Підземні газові сховища України. 100% акцій компаній перебувають у державній власності. Відповідна постанова розміщена на урядовому порталі.
«Кабінет Міністрів України постановляє: погодитися з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо створення публічних акціонерних товариств Магістральні газопроводи України і Підземні газові сховища України, 100 відсотків акцій яких перебувають у державній власності України», – сказано в постанові.
У документі також зазначено, що відповідне рішення було ухвалене з метою підвищення рівня енергетичної безпеки держави та приведення функціонування газотранспортної системи України у відповідність до вимог Директиви ЄС.
Кабінет Міністрів також доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Фонду державного майна разом з НАК Нафтогаз України та ПАТ Укртрансгаз розробити проекти статутів створених акціонерних товариств, а також передати їм майно, що використовується для забезпечення транспортування та зберігання природного газу, що перебуває на балансі Укртрансгазу.
Крім того, Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено вжити заходів до того, щоб Нафтогаз України перестав виконувати функції оператора Єдиної газотранспортної системи України та покласти ці функції на Укртрансгаз.
Раніше Кабінет міністрів заявив про плани реформувати українську газотранспортну систему.
Разом з тим, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings розкритикувало реформування Нафтогазу. На думку агентства, реформа Нафтогазу може позначитися на всій газовій галузі України і при цьому не вирішить проблеми підприємства.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас