Севастопольська влада націоналізувала завод Порошенка - і пообіцяла віддати його Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Севастопольська влада націоналізувала завод Порошенка - і пообіцяла віддати його Росії

Фондовий ринок
3401
«Севастопольський морський завод» після перевірки порядку приватизації та оцінки власності стане російським підприємством, яке працюватиме в інтересах міста.
Про це заявив в.о. губернатора Севастополя Сергій Меняйло, пише «Кримінформ».
«Щодо «Севморзаводу» роботу проводимо. Перевіряємо процес приватизації заводу – законно чи незаконно. Директору «Севморзаводу» на нараді я оголосив, що гідротехнічні споруди – це не приватна власність, це власність держави, на сьогодні суб’єкта РФ Севастополя», – сказав Меняйло.
Він зазначив, що «листа власнику надіслано».
«Наступним кроком буде оцінка власності, ефективності роботи, порядку придбання заводу. Ми з цього питання діємо в правовому полі. Діяльність заводу контролюється. Ніхто ніяких грошей за кордон не відсилає. Позиція одна: на «Севморзаводі» працюють севастопольці, вони повинні бути завантажені роботою і отримувати зарплату», – пояснив в.о. губернатора.
За його словами, можливо, підприємство увійде до Корпорації розвитку Севастополя, яка зараз створюється, або до Об’єднаної суднобудівної корпорації (ОСК).
«Севморзавод» буде російський. Свою профільність змінювати не буде. Це буде севастопольське підприємство, яке податки буде сплачувати в бюджет Севастополя», – резюмував Меняйло.
Довідка: Власником «Севморзаводу» є український бізнесмен і п’ятий президент України Петро Порошенко. Підприємство, на якому за радянських часів працювали 15 тисяч людей, у 90-ті роки було приватизовано. Сьогодні на ньому трудяться близько 200 осіб, які виконують прості види робіт з очищення корпусів суден і ремонту забортної арматури. Добудовні причали керівництво «Севморзаводу» використовує, за деякими даними, для стоянок суден, що заходять до Севастополя.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас